Zde si můžete přečíst volební program pro komunální volby v Ostrově 2014

10.09.2014 06:47

 

Ostrovská ODS a nezávislí kandidáti – vaše správná volba

„SLUŠNÉ A POCTIVÉ MĚSTO, VE KTERÉM SE SPOKOJENĚ ŽIJE.“

Bezpečnost a ochrana obyvatelstva

Pocit bezpečí je důležitý pro každého z nás. Chceme, aby se v Ostrově cítili všichni bezpečně. Proto zavedeme projekt Bezpečný Ostrov, ve kterém bude mít každý obvod svého strážníka, kterého budou všichni obyvatelé znát, budou mu věřit a budou mít na něj telefon. Nejen pro prevenci využijeme i internet a mobilní telefony. Do tohoto projektu zapojíme i Policii ČR.

Zajistíme bezplatnou linku pro volání městské policie pro všechny telefony.

Hasičská stanice má dvě vady – nestojí na vhodném místě a její technický stav není dobrý. Nemá smysl stále dávat městské peníze do jejího vylepšování. Je třeba postavit stanici novou, vedle dnešního zahradnictví na Jáchymovské ulici. Bude to i dobré místo pro výjezdové stanoviště rychlé záchranné pomoci.  A to je náš cíl.

Zajistíme bezpečná místa pro přecházení v Kollárově, Severní a Masarykově ulici.

Správa městského majetku

Správa městského majetku je především o čistotě. Zasadíme se o včasné a dostatečné sekání trávy, čištění chodníků a komunikací a hrabání listí. Ve městě bude opět čisto.

Odpadkové koše doplníme sáčky na psí exkrementy.

Zasadíme se o komplexní rekonstrukce každé školy ve městě, nemá smysl opravovat na každé jen toalety.

Zoufalá situace s parkováním v Kollárově ulici potřebuje konečně vyřešit. Tím bude nové parkoviště na Jáchymovské ulici mezi semafory a Tescem.

Nemá smysl investovat statisíce do mluvících tabulí v Karlových Varech, když se turisté v Ostrově ztrácí. Potřebujeme nový informační a orientační systém a ten zajistíme.

U každé veřejné budovy musí být stojan na kola.

Opravíme i zbytek chodníků a silnic, vždy však bude každý projekt důkladně prodiskutován s těmi, kteří zde žijí a kterých se to týká.

Budeme pokračovat v revitalizaci vnitrobloků (mj. v Družební, Šafaříkově a Seifertově ulici)

Stranou by neměly být ani místní části, po odkanalizování Dolního Žďáru potřebuje připojení na kanalizaci i Květnová, Kfely a Horní Žďár.  

Také chceme, aby ve Kfelích, Květnové, Moříčově, Vykmanově a všech ostatních bývalých obcích bylo funkční dětské hřiště a bezpečné místo pro posezení.

Dětská hřiště si zaslouží celkovou rekonstrukci, ale musí být zajištěno, že se o ně bude někdo konkrétní starat.

Chceme, aby Ostrovská teplárenská přestala být řízena populisticky. Chceme využít evropských fondů k její ekologizaci a k dokončení přechodu z parního na horkovodní systém.

Teplárnu mají řídit odborníci, ne politikové. Znovu zřídíme dozorčí radu a navrátíme zaměstnancům teplárny možnost kontrolovat její hospodaření a umožníme takovou kontrolu i zástupcům odběratelů tepla.

Výchova, vzdělávání, kultura a využití volného času

Rekonstrukce domu kultury se nemůže zastavit, je třeba v ní pokračovat uvnitř a postupně opravit i fasádu.

Zlepšíme úroveň poskytovaných služeb během společenských akcí v domě kultury.

Nemá smysl stavět sportovní halu, když už jednu ve městě máme. Proto budeme usilovat o získání sportovní haly u gymnázia do majetku města a zajistíme její přestavbu.

Hřiště u 1.ZŠ je dnes prakticky nevyužívané a pro potřeby školy nevhodné, prosadíme jeho rekonstrukci na hřiště multifunkční pro potřeby školy, atletů i široké veřejnosti.

Chceme vrátit Dětskému festivalu Oty Hofmana důstojné místo na kulturní scéně v Ostrově.

Zajistíme pravidelné tvořivé dílny pro děti a mládež. K tomu využijeme kapacit městské knihovny, Ekocentra, Městského domu dětí a mládeže, Základní umělecké školy i dobré spolupráce s Letohrádkem. A nabídneme to i dalším neziskovým organizacím.

Dáme větší prostor neziskovkám k pořádání akcí v prostorách města.

Sociální politika a bydlení

Ne spousta prapodivných sociálních koncepcí, které se jen válí v šuplíku, důležitý je jeden Komunitní plán sociálních služeb, na kterém se budou podílet ti, kteří sociální služby potřebují, kteří je poskytují a kteří je platí. Ten pomůže kvalitnímu a udržitelnému rozvoji sociálních služeb.

Domov pro seniory na Hlavní ulici byl zanedbáván, přitom si zaslouží generální rekonstrukci. Tu prosadíme.

Sociální služby ve městě mají sloužit především nám, Ostrovákům, proto prosadíme, aby měli přednost při přijímání naši občané. Ve Stacionáři opravíme a zkulturníme jeho zahradu.

Omezíme vliv politiků na rozdělování veřejných peněz. Zprůhledníme systém příspěvků z městského rozpočtu. Chceme, aby město založilo nadační fond pro podporu sportu, kultury a dalších společenských a neziskových spolků. Umožníme, aby tento nadační fond sdružoval a rozděloval prostředky jak od města, tak od soukromých dárců. Těm též umožníme právo rozhodovat a kontrolovat kam tyto prostředky jdou.

Budeme garantovat, že vybrané nájemné z městských bytů bude použito výhradně na jejich opravy a rekonstrukce.

Podpora podnikání

U podlimitních zakázek, budeme preferovat spolehlivé místní podnikatele a živnostníky, protože oni dávají práci Ostrovákům.

Podpoříme ty, kteří nechtějí být na úřadu práce a pustí se do podnikání.

Zrušíme poplatky za předzahrádky.

Prosadíme kratší splatnost faktur proplácených městem místním podnikatelům.

Životní prostředí

Vandalismus, graffiti, černé skládky, nepořádek, psí výkaly a podobné věci v našem městě nás vedou k tomu, že chceme prosadit projekt Čistý Ostrov. Pomocí internetu, mobilních telefonů, soutěží i osvěty zapojíme širokou veřejnost do péče o své okolí. I k tomu bude sloužit bezplatná telefonní linka na městskou policii.

Městský útulek je dobře spravován, ale zaslouží si rekonstrukci. Také chceme, abyste měli větší přehled o tom, kteří psi potřebují vaši pomoc. K tomu pomůže internet i kabelová televize.

Narovnáme nájemní vztahy k zahrádkám na pozemcích města, aby je všechny spravoval Český zahrádkářský svaz.

Řízení města

Základem je nezadlužené město. Chceme vrátit do městského hospodaření rozum a šetrné nakládání s městskými financemi, jsou to vaše peníze.

Zavedeme aplikaci do mobilních telefonů, aby každý měl vždy aktuální přehled o dění ve městě, o kultuře i sportu a mohl s úřadem komunikovat z pohodlí svého domova.

Prosadíme odbavovací sms systém na odboru dopravně správním a také tam, kde to jde on-line komunikaci přes internetové formuláře městského úřadu.

Líbí se nám, jak v jiných městech a obcích fungují starostenské dny, něco takového prosadíme i v Ostrově.

Z městského úřadu uděláme přátelský úřad pro všechny občany, zejména pro seniory a hendikepované.

 

A to vše dokážeme slušně a poctivě.

Kontakt